Kandinsky bedankt

Kandinsky bedankt!

Hieronder kun je een deel van de muziek vinden, die me de afgelopen 2 jaar vergezeld heeft tijdens de autoritten naar het Kandinsky of tijdens het werken aan de stukken voor mijn studie om een eerstegraads bevoegdheid voor wiskunde te halen. De nummers zijn integraal te vinden op Spotify.

Een korte toelichting:

 • Ik heb het geluk gehad de Amerikaanse band Snarky Puppy bij mijn vorige werk als projectmedewerker voor het ArtEZ Conservatorium een aantal dagen van dichtbij mee te maken. Afgelopen editie van het North Sea Jazz Festival hebben ze voor 10.000 man het festival geopend. Dit deden ze samen met het Metropole Orkest. Het album Sylva, wat ze samen hebben opgenomen (zowel beeld als geluid), heeft zelfs een Grammy gewonnen. Voor mij brengt deze muziek herinneringen aan de tijd, die ik met deze geweldige mensen heb door mogen brengen. Zonder deze herinneringen blijft er bij dit album nog steeds filmische fusion muziek over, die mij kan vervoeren. Doe jezelf een plezier en google eens op Snarky Puppy.
 • Tijdens het studeren heb ik de volgende muziek op herhalen gehad.
  • Voor het album Tarantella heeft de Zweedse bassist Lars Danielson samengewerkt met de trompettist Mathias Eick. De toon van Eick’s trompet is voor mij enorm rustgevend. Misschien herken je hem als trompettist van de illustere formatie Jaga Jazzist.
  • Brian Eno’s Thinking Music is een typisch ambientstuk. Het heeft mij niet belemmerd om na te denken. Of het me geholpen heeft, vind ik gevaarlijk om te zeggen 😉
  • Bill Laurance, de pianist van Snarky Puppy, heeft een aantal solo-albums uitgebracht. Dit ondanks het drukke tourschema van Snarky Puppy (plm 200 optredens per jaar over de hele wereld, ga er maar aan staan). Mijn favoriete album is Swift. In de categorie parafernalia: Bill Laurance heeft in de Band of Brothers aflevering Bastogne een mini-rol gehad als German in the woods.
 • In de auto luister ik graag naar meer oppeppende muziek. Die rustgevende muziek is soms maar wat gevaarlijk. De energie van de Zwitserse band Plaistow in hun album Titan zorgt voor iets minder slaperig weggedrag. Hetzelfde geldt voor mij voor de muziek van Frank Zappa. Een toegankelijk album is Sheik Yerbouti.
 • De ontdekking voor mij van dit jaar is Vulfpeck. Een ADHD-ige mix van stijlen verpakt in een superstrakke band, die zichzelf vooral niet te serieus neemt. Wanneer ik deze muziek ‘s-ochtends in de auto aanzet, gaat meteen de zon schijnen.
 • Via Vulfpeck ben ik bij de relatief onbekende Amerikaanse band Atta Kid uitgekomen. Sommigen van jullie hebben deze muziek al gehoord bij de ad-hoc DJ-actie tijdens de debatten van een studiemiddag ;).
 • En verder ben ik groot liefhebber van foute muziek.

So long and thanks for the fish!

De muziek!

Lars Danielson – Mathias Eick

Sylva – Metropole Orkest met Snarky Puppy. Grammy award!

Titan – Plaistow

Sheik Yerbouti – Frank Zappa

Neroli (Thinking Music Part IV) – Brian Eno

Bill Laurance – Swift

Vulfpeck – alles

Atta Kid – alles

Lijst met foute muziek

This entry was posted in Overig. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *